Jak gotujemy
- Posiłki serwowane w stołówce szkolnej są przygotowywane na miejscu, w dniu wydania przez wykwalifikowany personel.
- Do produkcji używane są surowce wysokiej jakości, pochodzące od sprawdzonych dostawców.
- Potrawy przyrządzane z wykorzystaniem szerokiego wachlarza tradycyjnych metod (gotowanie w wodzie i na parze, blanszowanie, duszenie, smażenie, pieczenie); zgodnie z zaleceniami dotyczącymi prawidłowego żywienia.
- Nadzór nad procesem przygotowania posiłków pełni technolog żywienia ze specjalnością żywienie zbiorowe.
- Żywienie realizowane jest w oparciu o specjalnie przygotowane procedury GHP i GMP zgodne z zasadami systemu HACCP.
- Przygotowujemy posiłki dla uczniów z udokumentowanymi medycznie alergiami pokarmowymi. W celu uzgodnienia szczegółów, prosimy o kontakt.
Jadłospis
Jadłospisy układane są w sposób zapewniający zróżnicowanie potraw, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia oraz normami opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia.
Aktualny jadłospis jest dostępny na podstronie jadłospis.
Opłaty
Szczegółowe informacje dotyczące zamawiania, opłacania i odwoływania posiłków znajdują się na podstronie opłaty.